22 december 2010

Duitse in Zwitserland

(foto Meike Seele)

Meike Seele ontmoette ik vorig jaar tijdens een masterclass van Noorderlicht ism oud-Magnumvoorzitter Steward Franklin. Zij begon aan een opleiding tot fotojournalist in Zwitersland. Een land waar ze het als Duitse niet altijd even makkelijk heeft. De Zwitsers vinden al snel dat ze veeleisend is, te veel noten op haar zang heeft... Dat komt ervan als je uit een managementfunctie een carrièreswitch maakt.

Tijdens haar opleiding houdt Meike een blog bij. Mijn Duits is redelijk, maar soms is het lastig te volgen. Toch is het leuk om bij te houden, vanwege haar foto's en bij tijden hilarische beschrijvingen.

Ze werkt inmiddels ook voor een fotopersbureau en maakte daarvoor een serie over een meisje met sporttalent, dat aan volleybal doet. Na afloop concludeerde Meike dat haar serie net zo goed het thema 'vriendschap' had kunnen hebben, aangezien haar hoofdpersoon Hannah en vriendin Sarah veel samen in beeld zijn.

Een foto in de serie valt vooral op: naast een groepje stil staande meisjes hangen drie ballen in de lucht. Meike bekent dat ze dit zelf pas thuis achter de computer opmerkte, maar merkt gekscherend op dat ze hievoor beslist de Nobelprijs voor fotografie verdient.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten