30 juli 2012

Spel
Deze verzameling foto's is een deel van mijn inzending voor Noorderlicht dit jaar. Ze vormen een spel, waaruit toeschouwers hun eigen serie mogen samenstellen. Mijn idee is de kaartjes niet groter te maken dan 10x10 centimeter, deze met klittenband op een doek te bevestigen en daarnaast een balkje te hangen, waarop zes foto's kunnen staan.

Op basis van kleur, vorm, thema of onderwerp, of via associatie kies je hieruit een serie. De eerste foto leidt tot de tweede, die weer leidt tot de derde. Enzovoort. Je kunt de eerste foto kiezen omdat je dat een mooie foto vindt, of omdat je een thema in je hoofd hebt waarbij die past.

Je kunt elke stap op basis van hetzelfde argument nemen: er moet een roze accent in elk beeld zitten bijvoorbeeld. Maar je kunt ook elke gekozen foto als nieuw uitgangspunt nemen. Soms kom je op een cirkel uit, de laatste foto past grappig genoeg bij de eerste.

Belangstelling? Kom dan naar INART in Lemmer tijdens Noorderlicht (2 sept t/m 7 okt). Op vrijdag, zaterdag en zondag is de galerie aan de Nieuweburen 10-12 (voormalig postkantoor) geopend van 11 tot 17 uur. Ik verzamel alle series die ontstaan, en ben benieuwd of er foto's zijn die veel of misschien helemaal niet worden gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten