7 juli 2012

Afscheid


De laatste avond van onze vakantie in Schotland aten we in een restaurant in Blairgowrie (voor wie er ook komt en lekker wil eten: Little's restaurant). Vlak na het hoofdgerecht hoorden we in de verte een pipeband spelen.

Het geluid van de doedelzakken en trommels zwol aan. Door het raam zagen we de groep de hoek om komen, voor ons langs lopen en de bocht maken naar het centrale pleintje met het oorlogsmonument. We hadden net onze nagerechten besteld en namen even de tijd om op straat een paar foto's te maken. Andere dinergasten deden hetzelfde.

Maar daarmee was de kous nog niet af. De Blairgowrie and Rattray Pipe Band pauzeerde alleen even, om daarna vanaf het plein een concert te geven. We konden rustig onze desserts verorberen en alsnog de muzikanten van dichtbij beluisteren. En bekijken.

Familieleden van bandleden gingen rond met collectebusjes. De jongste trommelaars keken onzeker naar hun volwassen voorbeelden. Doorgewinterde pipers pakten routineus hun zak onder hun arm. Er werden grappen gemaakt, er werd geflirt en gemopperd. Kortom, een typische dorpsband met gemeenschapszin. En mooie kousen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten