10 september 2012

Meer verhalen


Langzaam maar zeker druppelen de aanmeldingen voor 'Jouw verhaal' binnen. Elke keer is het weer een verrassing waar bezoekers van 'Poste Restante' mee komen. Welke beelden ze hebben uitgekozen uit het palet van 162 van mijn fotootjes en wat ze erbij vertellen.

Soms zijn de verhalen heel persoonlijk en krijgen de foto's een symbolische waarde. Anderen kijken juist naar het geheel, stellen een serie samen die ze mooi vinden.

Arda Algra koos deze zes beelden, omdat ze haar een gevoel van rust geven. 'Niet afgeleid door kleur of een druk beeld. De foto's beelden 'het noordelijke gevoel' uit. Ik ga liever naar Friesland dan naar Limburg. Ik ga liever naar Noorwegen en IJsland dan naar zuidelijke landen op vakantie.'

'En was is dat noordelijke gevoel dan? Ja... moeilijk: weinig mensen, veel natuur en mooie luchten, verstilde plekken. Zoiets? In ieder geval proef ik een beetje die sfeer in deze foto's. En die onderbroeken: wind, blauwe lucht en wit. Een frisse combinatie.'

Wil je je ook uitleven? Kom dan naar INART in Lemmer, we zijn geopend van vrijdag tot en met zondag, van 11 tot 17 uur. Zolang de fotomanifestatie Noorderlicht duurt, dus tot en met 7 oktober.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten