13 september 2012

Stralend
(foto Paul den Hollander)

De fysieke werkelijkheid van de plantenwereld is voor mensen slechts ten dele direct zichtbaar. Naast de vorm die we waarnemen, worden planten omringd door een voor het blote oog onzichtbaar elektromagnetisch veld.

Paul den Hollander heeft een manier gevonden om dit veld zichtbaar gemaakt. Hij brengt de zichtbare en onzichtbare werelden samen en creëert zo een totaal nieuwe ervaring van de werkelijkheid. Bovendien slaat hij met ‘Luminous garden’ (‘Stralende tuin’) een brug tussen kunst en wetenschap.

Natuur speelde en speelt altijd een belangrijke rol in het leven van Paul den Hollander. Hij ziet de natuur als zijn leermeesteres. Zijn fotografisch werk gaat over de relatie van de mens met zijn natuurlijke omgeving, in vele verschijningsvormen. Als fotograaf reist hij veel, maar thuis in zijn tuin vindt hij altijd rust en inspiratie.

Het werk van Den Hollander is te zien tijdens Noorderlicht, op de expositie rond Museum Belvédère. Het maakt deel uit van het hoofdstuk ‘Into the unknown’.

Dit stukje schreef ik voor de Leeuwarder Courant die, zo lang fotomanifestatie Noorderlicht duurt, op dinsdag steeds een foto publiceert uit de hoofdexpositie 'Terra Cognita'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten