7 november 2011

Ambitie


Marten Wiersma uit Ee stond op 22 oktober in de rubriek 'watkostdat', onderdeel van het economiekatern van de zaterdagbijlage van de Leeuwarder Courant. Voor hem is jagen geen hobby of sport, maar een passie. En dat mag wat kosten.

Voor zijn jas alleen al betaalde hij bijvoorbeeld 550 euro. Een getrainde Duitse staande draadhaar kostte hem 1250 euro en zijn hagelgeweer 2500 euro. Jaarlijks komen daar de kosten van het KNJV-lidmaatschap plus verzekering, een reisje naar Duitsland en patronen bij.

Ook een leuk verhaal voor Ambitie dus, de banenkrant van het Noorden. Deze verschijnt aanstaande woensdag en valt dan in de bus bij 30.000 abonnees. Met daarin wederom mijn foto van deze Wiersma.

5 opmerkingen:

 1. Jagen kan zeker geen hobby of sport genoemd worden! Bij een sport hebben beide partijen immers gelijke kansen. Het met een jachtgeweer schieten op dieren die zich niet kunnen verdedigen is geen sport. Jagen is mijns inziens een laffe daad, waarbij onschuldige dieren worden vermoord. Dat hier een jager wordt geportretteerd en trots over deze bloederige passie verteld vind ik onbegrijpelijk! "Het mag wat kosten", zegt Marten Wiersma. Ja, vooral veel onschuldige dierenlevens... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij bovenstaande reactie kan ik me volledig aansluiten, hoe kun je immers spreken van een sport? Je zou verwachten dat de mens anno 2011 zover geciviliseerd zou zijn dat dit soort wreedheden ziet meer zouden voorkomen en al zeker niet als sport bestempeld zouden worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen sport. Geen hobby. Geen gevoel. Geen verstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iemand die voor zijn plezier andere levende wezens vermoordt is in mijn ogen psychisch ziek en doodt daarmee bovendien een stuk van zichzelf. Misschien iets om over na te denken voordat u nog eens besluit om met dergelijke betreurenswaardige praktijken roem te vergaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit blog gaat over fotografie. Voor een discussie over de jacht moeten jullie een ander podium zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen