14 november 2011

Nieuwe plek

Paris Photo heeft een nieuw onderkomen gekregen. Na jaren ondergedoken te hebben gezeten in het donkere en warme Caroussel de Louvre mochten de galeriehouders en bezoekers dit jaar opgelucht adem halen in het ruime, lichte en vooral grote Grand Palais. Wat een oase, ondanks grote drukte. Het was alsof de expositie kleiner was dan andere jaren, omdat het paleis de stands leek op te slokken.

Evengoed waren er 117 galeriehouders uit 24 landen naar de Franse hoofdstad gekomen om hun stal te promoten. Van deze waren 49 partijen nieuw op Paris Photo. Net als 7 van de 18 aanwezige uitgevers en antiquairs. Medewerkers van Noorderlicht uit Groningen was dit jaar uitgenodigd als VIP-gast, de organisatie was vertegenwoordig met curator Wim Melis, directeur Ton Broekhuis en Olaf Veenstra.

Onder de exposanten klinkende Nederlandse namen als Erwin Olaf, Ruud van Empel en Rob Hornstra, Viviane Sassen en Bertien van Manen. Elders in Parijs waren nog meer Nederlanders vertegenwoordigd op andere festivals, maar daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten