11 oktober 2010

Druk

(foto Titeke Postma)

De Leeuwarder Courant nieuwe opmaak is dan eindelijk verschenen. Na een wekenlang publiciteitsoffensief was het zaterdag zover. Al kregen alle Friese huishoudens de krant deze ochtend gratis in de bus, redacteuren van de LC gingen toch bij sommige mensen langs om hen de krant persoonlijk te overhandigen. Ik bezocht oud-hoofdredacteur Rimmer Mulder en vriendin Titeke Postma, beiden uit Goutum.

Kon ik meteen even kijken bij Kunstroute Goutum, waaraan vijf (oud-)werkplaatsleden van Parnas meededen: Titeke, Annette Brandenburg, Willem Bokkes, Gretha Wijbenga en Aly Dijkstra. Ik vond vooral het werk van Titeke eruit springen. Ze exposeerde samen met haar vriend Dirk Keegstra. Zijn schilderijen en haar foto's vulden elkaar mooi aan. Soms op kleur, soms op motief, soms op beide. Het kleurrijke werk paste ook goed in hun huis, waarin fel gekleurde meubelen en accessoires opvallen.

De kunstroute, die alleen afgelopen zaterdag te bezichtigen was, werd druk bezocht. Dat was 's ochtends al meteen duidelijk, toen bij de start op 10 uur het dorp vol fietsers en wandelaars stroomde. Het mooie weer droeg daar ongetwijfeld aan bij. Leuk voor de exposanten, van rijp tot groen, die zich hadden uitgesloofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten