12 maart 2012

Illusie

'Landschap als illusie van natuur' is het thema van fotomanifestatie Noorderlicht, die dit jaar in Friesland wordt gehouden. Niet in Leeuwarden, omdat de gebruikelijke hoofdlocatie - het Fries Museum - is gesloten wegens verhuizing. Nieuwe hoofdlocaties zijn Museum Belvédère in Oranjewoud, Museum Willem van Haren in Heerenveen en Museum Smallingerland in Drachten. Daarnaast zijn er allerlei satellietlocaties, zoals altijd. Verspreid door de hele provincie.

Ik meldde al eerder dat ik met de andere leden van de Friese Camera meedoe aan het satellietprogramma. We exposeren bij INART in Lemmer met ons eigen thema. Maar deze week is de laatste gelegenheid om in te leveren voor de hoofdexpositie, en opeens schoot me dit beeld te binnen. Een foto die ik een paar jaar geleden maakte bij het uitlaten van de hond. Heel prozaïsch.

Maar ook een foto die de fantasie prikkelt. Terwijl het oog zich inspant om te zien wat zich in nevelen hult, weet het brein al dat er niets te zien is. Of misschien toch, daar vlak boven het gras?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten