7 maart 2012

Kruidnotenextravaganza


De dames van het kruidnotenkookboek 'Maak van de noot een deugd' hebben een Gourmand World Cookbook Award gewonnen in de categorie 'illustratie'. Gisteravond in de Follies Bergères in Parijs kregen ze te horen dat ze dit jaar 's werelds besten zijn. Waarop ze meteen pepernoten hebben gestrooid, uiteraard.

Van dat snoepgoed hebben de dames sowieso een voorraadje aangelegd, omdat ze niet alleen 's winters van de smakelijke gerechten willen genieten die in hun kookboek staan. Ze raden bovendien iedereen aan hetzelfde te doen: opsparen. Want 'je doet kruidnoten tekort als wacht tot Zwarte Piet ze komt brengen'.

Schrijver Karin Sitalsing, uitgever Marije Sietsma, vormgever Helga de Graaf, en fotografen Judith van der Meulen en Annagreet Hoogeland genieten nu nog na in Parijs. Het plezier dat ze aan het maken van het boek beleefden - wat je als lezer ook ziet - smaakt vast naar meer.

Ik vind het in elk geval leuk te zien hoe ze foto's met tekeningen hebben gecombineerd. Zelfs het zoveelste 'bruine prutje' ziet er door de aanpak vrolijk en lekker uit. Komt vast door het jaren vijftig-sausje dat erover ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten