5 oktober 2015

Oogje op de Ampelman
Mijn zomervakantie zit er weer op. Na twee weken New York heb ik ook nog een weekend in Berlijn gespendeerd. Een stad waar ik na de Val van de Muur niet meer was geweest. Gek idee, hoor. Het was zaterdag 25 jaar geleden dat de twee Duitslanden één werden, dus je kunt wel nagaan hoe lang geleden ik er wel was.

De feestelijkheden bij de Brandenburger Tor maakten het ons onmogelijk deze locatie goed te bezichtigen. Ook het monument voor de slachtoffers van de Holocaust stond tijdelijk achter de hekken en politiebewaking. Maar we hebben wel kunnen wandelen langs Unter den Linden, De Gedächtniskirche en de Funkturm. Het boekje 100% Berlijn leidde ons langs de KaDeWe, Tempelhof en de Gendarmenmarkt.

We keken in geweldig uitgerust Turkse supermarkten met allerlei lekkernijen, verse groente en fruit. Kregen een oogje op de Ampelman en genoten van Kaffee und Kuchen in Kreuzberg. Kortom, een geslaagd weekend in een stad die enorm veel te bieden heeft. We vertrokken dan ook met een wensenlijst voor mogelijk komende bezoekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten