8 oktober 2014

In harmonie met de natuur

(foto Zia Zeff)

Tot en met 26 oktober is op verschillende plaatsen in Leeuwarden de Fotomanifestatie Noorderlicht te bekijken. De Leeuwarder Courant maakt elke dinsdag een keuze uit het grote aanbod. Op 30 september koos ik One with Pachamama, a Rainbow Gathering Journey van Zia Zeff, te zien in winkelcentrum Zaailand.

Binnen haar thema van dit jaar Ocean of possibilities heeft Fotomanifestatie Noorderlicht een onderverdeling gemaakt. Onder de noemer Call of the wild laat zij werk zien van fotografen die uit eigen ervaring putten, als het gaat om het leven in alternatieve samenlevingsverbanden. Ze volgen de roep om te leven in de natuur.

Zia Zeff is een van hen. Sinds haar prille jeugd bezocht ze met haar ouders zogeheten Rainbow Gatherings, bijeenkomst van de Rainbow Family. Wereldwijd geldt dat de deelnemers in harmonie met de natuur willen leven. Ze verwerpen geweld, de economie, en komen alleen samen in de mooiste natuurgebieden.

Zeff is niet alleen fotograaf, maar ook professioneel danser, schilder en bodypaint- en tattoeage-kunstenaar. Ze wilde haar Rainbow-familieleden kunstzinniger vastleggen dan alleen met een documentair portret. Ze vroeg hen daarom zich te laten bodypainten als het dier of de plant waarmee ze zich het meest verbonden voelen.

In winkelcentrum Zaailand hangen foto’s van Rainbow-leden, volledige gebodypaint geportretteerd, naast foto’s van soms circusachtige activiteiten in de jungle en beelden van bijeenkomsten. Samen geven ze een vrolijk en kleurrijk beeld van de Rainbow Gatherings.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten