31 augustus 2014

Do not disturb
Duncan mocht dit jaar voor het eerst mee op vakantie naar Schotland. En hij vond het leuk…!
Rond ons huisje liepen niet alleen hazen en fazanten, maar ook reeën, konijnen en patrijzen. Veel geursporen dus en af en toe een race met een snel beest. Tot grote frustratie van de baas.

Het mooie van Schotland is dat we er veel wandelen en dat de honden dan meegaan. Duncan heeft zijn beweging wel gehad. En dat op mooie plekken zoals rivieroevers en weilanden, de Highlands en in het bos. Zoals hier.

Hij lijkt niet erg onder de indruk van de sprookjesachtige sfeer. Achter hem - naast de dikke boom - lijkt een soort geest van een andere boom te zweven. Maar met een naam als Duncan vind je dat natuurlijk doodgewoon en maal je daar niet om. Vandaar deze 'relaxte' pose.

Nu zoek ik op Wikipedia de naam Duncan op, en wat blijkt. King Duncan I of Scotland was koning van Schotland van 1034 tot 1040. Hij was de zoon van Crinán, lekenabt van Dunkeld, en Bethóc, dochter van koning Máel Coluim mac Cináeda (Malcolm II). Duncan stond bovendien model voor koning Duncan in Macbeth van Shakespeare.

Nou is die stamboom van Duncan niet zo interessant, maar wel heel interessant is dat wij nu precies bij Dunkeld op vakantie waren! Wat een mooi toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten