15 augustus 2014

Drijvend bioscoopbezoek
Op de eerste avond van het Nomadisch Drijvend Filmfestival koos het Noordelijk Filmfestival ervoor de film 'Kon-Tiki' te vertonen. Het gedramatiseerde verhaal over de Noorse avonturier en etnograaf Thor Heyerdahl die wil aantonen dat de Polynesische bevolking afstamt van Zuid-Amerikanen. Dat doet hij door van Peru naar Polynesië te varen op een vlot dat van balsahout zoals dat 1500 jaar daarvoor ook kan zijn gebouwd.

Ons tochtje naar de Rûne Pôle in de Terhernster Poelen was er een met hindernissen. Eerst startte de buitenboordmotor van ons geleende bootje niet. Toen dat eenmaal liep, sloeg het steeds af. Ook nadat we om raad hadden gevraagd en de ontvluchting op de brandstoftank hadden open gedraaid.

Gelukkig kregen we een sleepje van andere festivalgangers. Die waren ook zo aardig ons na afloop weer terug te slepen en ons te laten profiteren van hun anker. Al was de lijn daarvan wat lang. Dobberend voor het grote scherm dreven we af en toe tegen een buurboot. Zachtjes deden we er alles aan geen schade te veroorzaken, maar we konden niet voorkomen dat een buurman zich even beklaagde na een 'kloink'.

Ook noopte een buitje ons de regenkleding te voorschijn te halen. En ondertussen zaten we op een houten plank en een ijzeren rand naar een ruim anderhalf uur durende film te kijken. Niet de meest ideale omstandigheden voor bioscoopbezoek. Het leidde ons in elk geval wat af. Dus richtte ik mijn blik onder meer op de opkomende maan…

Wie toch deze uitdaging wil aangaan, kan vandaag, zaterdag en zondag nog terecht bij het Kameleoneiland (tegen betaling) en de Rûne Pôle (gratis). De film start elke avond om 22 uur, als het donker genoeg is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten