5 februari 2016

Tuinkabouter
Zo! Door omstandigheden ben ik een tijdje niet actief geweest op dit blog. Maar ik zal de draad weer oppakken. Vooral nu ik een mooi portret heb om te tonen.

Bovenstaande 'kabouter' is kunstschilder Anne Feddema uit Leeuwarden. Komende zondag opent zijn tentoonstelling Eden en daarbuiten in Melklokaal, een galerie in Heerenveen. Feddema heeft de afgelopen jaar zijn koers verlegd en schildert tegenwoordig vooral scènes uit zijn tuin. Enfin, in de bijlage Freed van de Leeuwarder Courant kun je daar op 12 februari meer over lezen.

Overigens vertelt hij hier zelf meer over, morgen in het programma Op en út van Omrop Fryslân.

Omdat ik niet alleen zijn werk wilde laten zien maar ook de schilder in de omgeving waardoor hij wordt geïnspireerd, bezocht ik hem thuis in zijn atelier. Hier vandaan kijkt hij in de tuin, met een fikse berk. Hij had zelf bedacht dat hij leuk zou zijn om gekleed in primaire kleuren op de foto te gaan: als contrast met de gedempte tinten van de wintertuin. Dit is het resultaat.

We worden er allebei blij van. Net als ik blij word van zijn werk. Komende vrijdag zal ik het artikel op dit blog delen, voor ieder ter eigener beoordeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten