15 maart 2014

'Walk of art'
Nog een keer Aafke Ytsma, omdat ze dit weekeinde zo mooi in de zaterdagbijlage van de Leeuwarder Courant staat. Haar project 'Walk of art' start volgende maand. Drie weken lang kunnen belangstellenden haar nog steunen via de crowdfunding website voordekunst.nl. Want alleen met wat verf en een reispalet van Winsor & Newton redt ze het niet.

Aafke heeft zich laten inspireren door andere landschapschilders zoals Van Gogh, en door langeafstandwandelaars, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Via internet heeft ze van die laatste groep handige tips opgeduikeld over lichtgewicht wandelstokken die niet alleen ook als tentstokken, maar tegelijkertijd als benen voor haar ezel fungeren.

Haar bepakking zal niet meer wegen dan 10 kilo, hoopt ze. Dat was in Van Goghs tijd wel anders. In zijn brieven heeft hij het erover dat hij soms lange tijd onderweg is, voor hij iets ziet dat hem raakt. Aafke treedt in zijn voetsporen, loopt deels ook routes die hij heeft gelopen. 'Maar ik hoef me niet te verbinden met wat hij maakte. Het gaat meer om het proces van het schilderen.' Slimme meid, die Aafke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten