26 december 2013

Winkeljuffrouw van 83


Nel Cupido is 83 en eind maart van dit jaar begon ze een winkeltje in de Dorpsstraat van Vlieland. Het gaat om een miniwinkel, in haar woonhuis, want dat is toegestaan.

De gemeente Vlieland heeft een wijziging op het bestemmingsplan goedgekeurd die dit soort huiskamerwinkels toestaat. De oppervlakte mag niet te groot wezen, maximaal 20 vierkante meter, en het aanbod moet aanvullend zijn op het bestaande aanbod van het waddeneiland. Nel is de eerste die van deze mogelijkheid gebruik maakt.

En ze heeft van alles. Schilderijen van verschillende eilanders, tweedehands kleding, meubels en boeken, zelfgemaakte cadeauartikelen en knuffels, kussens en sokken, ansichtkaarten en dekens. Die laatste breit ze zelf, van wol of katoen die anderen haar aanleveren. Bezoekers en voorbijgangers zien haar geregeld met haar grote breiwerken. 'Ik verkoop er wel twintig per jaar.'

Overigens zijn sommige schilderijen van haar hand, evenals de dierenriemdoosjes met lieve dingetjes erin, gequilte kussens en bundels met gedichten. Maar tegen een bescheiden 10 procent van de opbrengst verkoopt ze ook boeken voor de Drumbandschuur, kleding voor drie buitenlandse projecten en sokken voor een vriendin. Nel is een fenomeen, en dat wordt haar winkel vast ook. Meer hierover in de Leeuwarder Courant van ?

24 december is het geworden! Terwijl ik dit blog al schreef begin september. Dus Nel Cupido is misschien inmiddels 84 jaar oud? Nou ja, ik hoop dat zij het nog even volhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten