15 januari 2012

Redmond

Redmond O'Hanlon reist door Nederland. Niet voor een televisieserie over de evolutietheorie, maar om het boek 'Darwin, Wallace en de anderen' van Alexander Reeuwijk te promoten. Reeuwijk is een reisschrijver, die net als O'Hanlon, een grote interesse heeft voor de onderzoekers van de negentiende eeuw. Met liefde duikt hij in de bibliotheken van grote instituten en voor dit boek doken ze samen in die van Artis.

In Natuurmuseum Fryslân interviewde Reeuwijk de Britse schrijver (bekend van 'Trawler' 'Into the heart of Borneo' en 'Congo'). Iets wat hij voor zijn boek ook deed. Hierin draagt O'Hanlon zijn kleurrijke anekdotes bij, en uiteraard zijn wetenschappelijke kennis van (evolutie)schrijvers uit de negentiende eeuw. Zelf geen bioloog, weet hij ook aardig wat verhalen te vertellen over bijzonder dieren. 'En ziektes. Ik ben nu eenmaal gek op ziektes.'

Mogelijk keert O'Hanlon in juni terug in Friesland. De zaal - met vierhonderd zitplaatsen - was nu compleet uitverkocht en met nog eens vierhonderd belangstellenden op de wachtlijst, kan voor een tweede bezoek hetzelfde gelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten