27 januari 2020

Mooie Plaatsys












De afgelopen vijf, bijna zes jaar, heb ik met Baukje Venema gewerkt aan Mooie Plaatsys. We wisten een zeer succesvolle crowdfunding campagne te voeren om de cassette te realiseren. Eind 2018 was de feestelijke presentatie in Het Graauwe Paard in Oudebildtzijl. Maar daarmee was het niet gedaan.

We hadden al eens geëxposeerd in Galerie Westerkade in Leeuwarden, tijdens Fryslân Photo en we wilden meer laten zien. De Galerij van de Lawei had plek voor ons. Tussen de foto-expositie van Jason van Bruggen en de tentoonstelling van Henk Rusman in. Tot en met 2 februari hangen de Mooie Plaatsys daar nog.

De expositie is vormgegeven in de stijl van de vier boekjes: het dorpsportret van Ouwe Syl tegen een groene wand (de kleur van de schutbladen van het eerste boekje AIGEN). De portretten uit het tweede deel (TAAL) hangen op een helderrode baan, omdat in dit deel de schutbladen met de slikwerkertjes rood zijn. En een deel van de landschappen uit deel 3 (LAND) hangt op een zwartgeverfde muur. Daarbij hangt ook een selectie van de portretten uit deel 4 (MINSEN), omdat we de toevoeging van geel wat te ver vonden gaan.

Wil je de expositie nog bekijken? Kom dan langs in de Lawei in Drachten: wo t/m zo 14-17 uur. Vooral zondag wordt het leuk, dan geeft Baukje een workshop pinhole fotografie en ben ik er ook om rondleidingen te geven of je te helpen plaatjes plakken in boekje 4.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten