10 augustus 2015

Going to New York


Het mag naar buiten: ik ben geselecteerd om mee te doen aan Photoville 2015. Curator Aloys Ginjaar heeft werk van mij uitgekozen voor zijn groepstentoonstelling Face the Dutch, die onderdeel uitmaakt van het festival. Van 10 tot 20 september ben ik te zijn in het Brooklyn Bridge Park, daar waar vorig jaar 71.000 mensen kwamen kijken op dit gratis toegankelijke evenement.

Een tijd geleden hoorden wij als deelnemers al dat we erbij zaten. Maar de organisatie van Photoville wil graag geconcentreerd, in korte tijd zoveel mogelijk internationale promotie genereren. En dat lukt moeilijker als je al in juni begint met het noemen van deelnemers. Dus mochten we alleen familie en vrienden inlichten en moesten we nog even wachten met verdere publiciteit.

Maar nu is het zover. Uit mijn serie Hunters and gatherers zijn twee foto's gekozen. Deze komen te hangen in een van de zeecontainers die deel uitmaken van Photoville. Tot onze groep behoren onder anderen Ilvy Njiokiktjien, Patricia Steur en Elmer van der Marel. Andere noorderlingen onder ons zijn Nelske Elzer, Rudi Huisman en Maartje Roos.

Producente van Face the Dutch - Astrid Verhoef - heeft geregeld dat we samen met het International Photofestival Leiden een gratis krant uitgeven met al onze foto's. We mogen bovendien meedoen in Leiden. Een mooie samenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten