17 december 2014

Op de Omrop




















Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Tot die tijd dragen nog zeven Europese steden een jaar lang die titel. Onder de noemer 7steden komen de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân met een serie reportages over die andere steden.

Naar elke stad reisde een team van een verslaggever, een programmamaker van Omrop Fryslân en een jonge professional uit Friesland. Alle drie hadden ze een 'link' met een belangrijk thema van die stad. Ze gingen er op zoek naar plaatselijke thema's en verbinding.

Morgen is het mijn beurt, en die van Donostia-San Sebastián, de stad die in 2016 Culturele Hoofdstad is. 's Ochtends komt mijn bijdrage aan #7steden in de Leeuwarder Courant en 's avonds ben ik vanaf 19.20 uur te zien in de documentaire die Henk te Biesebeek maakte. Kok Jan Smink speelt daarin de hoofdrol, want hij deed onderzoek naar het culinaire circuit in de stad. En dat is behoorlijk uitgebreid.

Op de foto zie je het hoofdkantoor van DSS2016. De medewerkers daar waren niet zo happig op onze vragen en hielden ons op afstand. Jammer, vonden wij. Maar het heeft ons werk niet in de weg gestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten