19 mei 2014

Droomgezichten(foto Annemarie van Buuren)

De laatste tijd heb ik vooral veel over mijn eigen werk gepost, het wordt daarom weer eens tijd voor het werk van een ander. Laat ik nu bij Kunst aan de Ee kennis hebben gemaakt met Annemarie van Buuren.

Ze heeft een bijzondere manier van beelden samenstellen. Van een plek maakt ze verschillende opnames, net even vanuit een ander standpunt. Deze combineert ze tot één geheel, dat daardoor een wat poederachtig, getekend effect krijgt. De prints op aquarelpapier dragen daar nog aan bij.

Van Buuren heeft op Kunst aan de Ee een ruimte beschikbaar waar haar werk goed tot zijn recht komt. Ze deelt een van de oude kantoorruimtes met een sieradenmaakster, die slechts één vitrine heeft gevuld. De rest van de ruimte heeft twee ramenwanden, en op de andere muren hangt Van Buuren. Ze profiteert optimaal van het daglicht.

Behalve enkele voornamelijk groene landschappen, toont ze ook intrigerende zwart-witte composities. Op haar site beschrijft ze deze als volgt: 'Een wereld bevolkt door fabeldieren en schaduwwezens, met schemertuinen en droomgezichten, indrukken, geheugenfragmenten en andere hersenspinsels rijgen zich in mijn werk tot associatieve ketens aaneen. Terugkerende motieven daarbij zijn: verbeelding van bijzondere plekken of locaties en de vermenging van dag en nacht, heden en verleden, fantasie en werkelijkheid'.

Nieuwsgierig? Kunst aan de Ee is geopend maandag tot en met vrijdag van 13 tot 17 uur, en op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Slotdag zondag 25 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten