10 mei 2014

Beeldentuin


Ze heeft het er maar druk mee gehad, Ria Rietveld. In de beeldentuin van haar en haar man Ton staan oneindig veel zaailingen van de grote bomen. 'Wil je iets bijverdienen?', vroeg ze gekscherend toen ik er was voor een binnen- (en in dit geval vooral buiten-)kijkreportage voor de bijlage Wonen en Co van de Leeuwarder Courant. En ze bukte zich om weer een tiental mini-boompjes uit de aarde te trekken.

Ria en Ton Rietveld organiseren al jaren exposities van kunst om hun huis in De Pol bij Steenwijk. De planten voor hun tuin nam Ria als stekjes mee uit Almere, waar ze ook een aardige tuin had, maar lang niet zo groot als tegenwoordig. 'Uiteindelijk waren het er 650.'

Verschillende schuurtjes en stallen zijn door Ton omgetoverd tot expositieruimtes waar sculpturen in brons en andere metalen, glas, textiel, email, keramiek en hout te zien zijn, evenals schilderijen.

En alsof dat nog niet genoeg beslommeringen geeft, 'hebben we er ook een hotel bij genomen', vertelde Ria. Ze hebben namelijk ook werk van vijftien kunstenaars ondergebracht bij Bijzonder Huis ten Wolde, 7 kilometer verderop.

Enfin, dat staat allemaal in die reportage van Wonen en Co. Alleen deze foto stond daar niet in en die vond ik nu juist wel grappig. Bovendien is de Expositie Beeldschoon vanaf morgen geopend, elke vrijdag, zaterdag en zondag (t/m 29 juni) van 13 tot 17 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten