8 januari 2014

Aan tafel met Dan Brown
Het gebeurt niet vaak dat je een wereldberoemd schrijver mag interviewen en fotograferen. Dinsdag was zo'n dag. Met collega Elisabeth Post reisde ik naar Amsterdam, waar we in hotel The Grand in gesprek mochten met thriller-auteur Dan Brown.

We waren ruimschoots op tijd, dus namen we zolang plaats in de lobby om nog wat vragen op een rijtje te zetten. Nog geen minuut later stoof hij ons voorbij, met vertegenwoordigers van zijn uitgeverij in Nederland Luitingh-Sijthoff. Druk doende. 'We lopen tien minuten uit', zei een van hen toen ze ons in de gaten kreeg. Prima, wij hadden de hele middag.

Net toen we even wilden ontspannen met een kopje thee en koffie, werden we opgehaald. Een kwartier voor de afgesproken tijd. Nou ja, je bent flexibel of je bent het niet. En toen zaten we zomaar tegenover de man die inmiddels wereldwijd meer dan 200 miljoen boeken heeft verkocht.

Ruim drie kwartier praatte hij honderduit over passie en onderzoek, over succes en de periode daarvoor, over Friese paarden en het Rijksmuseum, over talent en discipline, en over de Friese vertaling van zijn laatste succes 'Inferno'. Wij hadden er een goed gevoel over, en we kregen de indruk hij ook.

Het resultaat was vandaag te lezen in twee delen in de Leeuwarder Courant, en aangepast in onze partnerkranten Dagblad van het Noorden en Algemeen Dagblad. En laat ik nou ook nog net een minuutje de tijd hebben gehad om een foto te maken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten