12 augustus 2013

Door de bocht


Autocross in Blija, motorcross op het Hengelse Zand, Rasentreckerrennen in Neuhemsbach. Ze hebben allemaal racen, strijden, motoren en techniek gemeen. De teams bij de maaimachineraces bestonden dan ook voor een groot deel uit mannen, maar de vrouwen lieten zich ook van hun snelle kant zien. En fanatiek!

De Rasentreckerrennen in Neuhemsbach (Pfalz) waren eind juli. Ik berichtte er in een vorige blog al over, maar toen met een foto van een vuurspuwer. Nu een van de vele racefoto's die ik maakte. Valt nog niet mee de vaart vast te leggen, waarmee deze toch enigszins vierkante en logge gevaarten door de bocht vliegen.

Opgevoerd kunnen sommige grasmaaiers wel 90 kilometer per uur halen. Op het parcours bij de Randecker Hof was dat dit jaar niet het geval. Al konden de Luxemburgse gasten - die een show weggaven - er dicht in de buurt komen. De gewone deelnemers moesten zich aan de eisen houden, al wisten de snelsten het uiterste uit hun voertuigen te halen. Wat soms resulteerde in een botsing met een strobaal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten