7 juni 2013

Suppoost


(detail uit schilderij van Jolanda Potjewijd)

Haar ogen lijken je te volgen als je door de expositiezaal van de Blokhuispoort loopt. Dit meisje is niet het enige dat je doordringend aankijkt. Ook haar moeder en zus hebben priemende ogen, waarachter gevoelens als wraak, achterdocht of neerslachtigheid lijken schuil te gaan. Ze zijn geschilderd door Jolanda Potjewijd, een van de exposanten op 'Mon dieu, Mondriaan!'.

De exposanten hebben zich laten inspireren door 'tableau nr 2/compositie nr 7' van Piet Mondriaan. Potjewijd stelt in haar werk het dilemma 'nature versus nurture' aan de orde. De expositie is georganiseerd door Marloes Bosma en Monique Buising, die erin zijn geslaagd een interessant gezelschap om zich heen te verzamelen. Van oudgedienden als Douwe Idema en Ton Aartsen tot Anne Wine en het duo Marian Smit en Maurice Christo van Meijel. Mijn werk hangt er ook.

Vandaag was ik suppoost. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om in een van de twee zalen een geïmproviseerd filmpje te maken, waarvoor ik zowel foto's als bewegende beelden schoot. Te zijner tijd volgt hier wellicht een kleine preview. Maar of het resultaat de strenge blik van dit meisje kan doorstaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten