5 juni 2013

Russen

Tijdens onze vakantie in Tsjechië brachten we een kort bezoekje aan Karlovy Vary, ook wel 'kleintje Praag' genoemd. In de stad zijn hete bronnen, aan het water ervan worden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Vandaar dat je veel mensen op straat ziet lopen met kannetjes waaruit ze drinken.

Die kannetjes hebben allerlei vormen, zoals je kunt zien. Vader op deze foto heeft een stevig, no nonsens type, moeder een variant in ronde vormen. Dochterlief houdt een hondje vast, uit wiens staart ze kan drinken.

Karlovy Vary kent veel kleurrijke, barokke panden, die in de communistische tijd zijn verwaarloosd. In die tijd hebben de Russen grote betonkolossen geplaatst in het veel oudere centrum. Deze detoneren nu, wat getuigt van weinig liefde voor deze bouwstijl.

De oude gebouwen daarentegen ondergaan de laatste jaren grondige renovaties. De stad kent dure winkels van de grote merken als Dior en Karl Lagerfeld. Deze opleving is grotendeels te danken aan de Russen. Zij investeren en spenderen, maar komen nu een voor een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten