18 mei 2012

Pools uitstapjeTijdens de Noorderlicht masterclass 2010 leerde ik Inge Hondebrink kennen. Het klikte, en toen ze vroeg of ik dit jaar een kijkje kwam nemen op haar expositie in Lodz zei ik 'tuurlijk'. Een fotofestival in Polen, dat klinkt interessant en het is niet 'heel erg ver' reizen. Toch?
De heenreis viel wat tegen. De aansluitende bus vanaf het vliegveld reed niet, maar met de trein en taxi kwamen we nog net op tijd aan om de opening van de expositie bij te wonen. We - vriendin Tineke en ik - waren daar met veel geportretteerden, aanhang en belangstellenden. (Overigens is deze foto een dag later gemaakt, toen het een stuk rustiger was.)
Inge maakte namelijk een serie portretten van kunstenaars uit Lodz. Op de vraag waar ze hun inspiratie vandaan halen, antwoordden velen 'de stad'. Dus besloot Inge ook foto's van de stad te maken en deze (in sepia) te mengen met de kleurrijke portretten.
En dat allemaal in een expositieruimte die ook al bijzonder en kleurrijk is: het Book Art Museum. Met goudkleurig klassiek behang, groene lambrisering en houtsnijwerk. Afbladderend plafond en dito verf. Prachtige vergane glorie als decor van modern kunstenaarschap. Een mooie combinatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten