3 april 2011

Schoolreisje


De praatgroep en visclub van Cambuur reisden vrijdag naar de uitwedstrijd BV Veendam-SC Cambuur. Dat had in een uurtje gekund, maar de vrienden maakten er een schoolreisje van. Met schalen vol hapjes, bier, fris en een borrel. En ik mocht mee.

De buschauffeur nam op de heenweg een toeristische route. Over Wartena, Nijega, Surhuisterveen, Opende, Frieschepalen, Veenhuizen, Norg, Tynaarlo en Zuidlaren. Een mooi tripje met de nodige grappen en grollen, spannende passeeracties, rook- en plasstops. In Zuidlaren deden we een Chinees aan, die een goede klant had aan de groep van 27. 'Frans Bauer is er ook', zei een grappenmaker tegen twee vrouwen die mee waren. Zingend heupwiegden ze naar de andere kant van het restaurant, maar zonder succes. Het was immers 1 april.

In Veendam mocht de groep op de hoofdtribune zitten. De overige Cambuuraanhang zat voor het grootste deel in het uitvak. 'De kooi', zoals sommigen het noemen. Ik had van een aardige Veendammedewerkster een dienstkaart gekregen en mocht alle hekken passeren met mijn camera. Wat weer een nieuwe serie foto's opleverde voor het boek over de achterban...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten