22 mei 2016

@ard.app.el geopend

(foto Gea Schenk)

Drie fotografen in actie. Baukje Venema die een foto van mij maakt, Gea Schenk die een foto van ons maakt en ondergetekende die poseert. En dat allemaal tijdens de opening van de expositie @ard.app.el in MartiniPlaza afgelopen vrijdag.

Alle drie doen we mee aan de tentoonstelling, samengesteld door Lê Huynh van Lê Art Gallery, in samenwerking met MartiniPlaza. Vorig jaar kwam uit deze samenwerking de expositie Bowie-Lesque voort die - mede door het overlijden van David Bowie - extra aandacht trok naar Groningen. Zowel MartiniPlaza als het Groninger Museum profiteerden daarvan.

Dit keer koos Lê als thema De Aardappeleters van Vincent van Gogh. Waarbij 24 kunstenaars de vrije hand kregen, als ze zich maar lieten inspireren door hetzij de aardappel, hetzij het avondeten als ontmoetingsmoment voor het gezin. Er rolden zeer diverse producties uit. Van ingetogen fotografie van Maartje Roos tot de uitbundige schilderijen van Erik Zwezerijnen.

Maartje Roos reisde speciaal naar Nuenen, waar ze het huisje fotografeerde dat Van Goghs inspiratie was, zoals hij in zijn brieven schrijft. Zwezerijnen maakte een drieluik van een man, een vrouw en een hond aan tafel rond een pan piepers. Verwijzend naar de uitdrukking 'de hond in de pot vinden'.

Gea Schenk toont een aantal foto's uit haar serie over de broers Poppo en Engel, en Baukje Venema koos een portret van de Bildtse zanger Jan de Vries in een aardappelveld, dat ze maakte voor het Project 740, onderdeel van Mooie Plaatsys. De Vries trad ook nog op met zijn Bildtse liedjes. Zo was daar de cirkel rond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten