30 juni 2015
't Slik op
Joszi Smeets was een van de vier aanwezigen die gisteren bij 'tAiland in Lauwersoog in een slikslee stapte. De voorvrouw van de Youth Food Movement was door eigenaren Jan Geertsema en zijn vrouw Barbara Rodenburg uitgenodigd hun nieuwe fileerlokaal te openen. Met hulp haalde ze de sleutel uit de fuik.
Op de dijk sloegen ruim tachtig genodigden het tafereel gade: familie, vrienden en (andere) crowdfunders die het mogelijk hebben gemaakt het fileerlokaal in te richten. Enkelen van hen waagden zich meteen aan het fileren van rode poon. Anderen lieten zich de oesters, kokkels en heek goed smaken onder muzikale begeleiding van Hein Jaap Hilarides, Hendrik Elings en Hans Wijnbergen.
'tAiland van deze Goede Vissers krijgt een plekje in Foodtocht door Friesland, net als andere duurzame initiatieven op het gebied van Friese voedselproductie.
Labels: fotojournalistiek, Gitte Brugman
'tAiland,
Barbara Rodenburg,
duurzaam,
fileerlokaal,
Foodtocht door Friesland,
Goede Vissers,
Jan en Barbara Geertsema,
Jan Geertsema,
Lauwersoog,
uitgeverij Wijdemeer,
voedselproductie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten